Paranoten kopen

Met de bijnaam “Brazil Nut” zou je denken dat deze power noot uit Brazilië komt, maar niets is minder waar. Dit gezonde bommetje komt voornamelijk uit Peru en Bolivia. Paranoten groeien perfect in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. De bomen komen vooral voor in het Amazonegebied, dat bekend staat om hoge temperaturen en veel neerslag. Een perfecte omgeving voor de groei van de paranotenboom dus! 

Waarom zou je paranoten kopen?

  • paranoten zijn heerlijk van smaak
  • paranoten zijn uitermate gezond
  • paranoten zijn veelzijdig en smaken goed met andere noten
  • paranoten zorgen voor een goede mood

Paranoten kopen om de heerlijke smaak

Paranoten bevatten van nature een unieke smaak, wat hen onderscheidt van andere notensoorten. De smaak van paranoten is licht zoet en met een aardse ondertoon. Paranoten zijn van zichzelf knapperig van buiten en met een rijke romige textuur van binnen. Dit maakt paranoten een perfecte noot om te kopen als smaakvolle en voedzame snack. 

Paranoten kopen om de voedingswaarden

Als je paranoten koopt, koop je een heerlijk én voedzaam product. Paranoten bevatten van nature veel voedingsstoffen als: koper, magnesium, calcium en ijzer. Deze voedingsstoffen dragen bij aan je gezondheid en zorgen voor een boost voor het immuunsysteem. Daarnaast staan paranoten bekend als een natuurlijke bron van het mineraal Selenium. Selenium speelt een belangrijke rol bij lichamelijke functies zoals: de stofwisseling, de werking van de schildklier en het immuunsysteem. Selenium staat erom bekend dat het je humeur zou verbeteren. Een tekort aan Selenium kan juist zorgen voor stress en vermoeidheid. 

Paranoten kopen om de veelzijdigheid

Doordat paranoten een unieke en uitgesproken smaak bevatten, zijn ze heerlijk en veelzijdig toepasbaar in je dagelijkse dieet. Zo zijn paranoten een voedzame en vullende snack om uit de hand te eten. Dankzij het hoge gehalte aan onverzadigde vetten, zorgen de noten snel voor een verzadigd gevoel. Daarnaast zijn paranoten met hun veelzijdigheid perfect om te gebruiken in de keuken. Paranoten kopen? Dan kun je ze op ieder moment van de dag gebruiken:

  • strooi gehakte paranoten over je zuivelontbijt;
  • verwerk paranoten toe aan je salade voor een knapperige bite;
  • maak een heerlijk korst van paranoten voor over je vis of kipgerecht.

Het kopen van Paranoten zorgt voor een goede mood

Vooral het mineraal Selenium, dat veelvuldig voorkomt in de paranoot, zorgt voor een verbeterd humeur. Naast Selenium bevat de paranoot ook een hoeveelheid vitamine E. Deze antioxidanten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en om de aanwezige stress in het lichaam te verminderen. Het mineraal kan een positieve invloed hebben op je mentale gezondheid en op je humeur. 

Noten bestellen is een uitstekende keuze als je van een aantrekkelijke prijs en een smaakvol en voedzaam product houdt. Ze zijn een goede toevoeging aan je dagelijkse dieet als tussendoortje maar ook aan je hartige of zoete gerecht. In verhouding tot andere notensoorten hebben paranoten een aantrekkelijke prijs. Koop vandaag nog je portie paranoten bij noten.nl en ontdek de smaakvolle en voedzame paranoot.